Argentina

Hos Langåvin fører vi et bredt sortiment af vin fra hele Argentina. Herunder præsenterer vi et lille udpluk af vore producenter.

 

ESCORIHUELA Malbec, Reserve 1884, Bodegas Escorihuela, Mendoza

Don Miguel Gascon var kun 19 år, da han i 1880 ankom til Argentina fra Aragon i Spanien – uden ret mange mønter i lommen! Men allerede fire år efter kunne han købe ca. 17 ha. Land i Mendoza, beplante markerne med vin og bygge sin ”bodega”. Året var 1884, vingården Escorihuela Gascon var hermed grundlagt, men allerede i 1920 var man nødt til at bygge et nyt og større vinhus.

I dag består teamet bag Escorihuela vinene bl.a. af Estela Perinetti – en af Argentinas yngste og mest lovende agronomer og oenologer – og Gustavo Marin samt Olivier Ruhard som oenolog. For dem er ”innovation” ikke et tomt ord, og tilsammen har de erfaringer med vinificering og dyrkning fra Portugal, Spanien, Italien, Frankrig, Californien og Australien.

Vinen har toner af krydderier, lakrids, kaffe og chokolade og samtidig en utrolig flot friskhed med nuancer af mynte og solbærblade. Selv om det er en myndig vin, med god struktur og fylde er den samtidig charmerende og med masser af detaljer.

Malbec Reserve 1884 kan sagtens klare kraftige kødretter, men vil også egne sig fint til lysere retter med f.eks. fjerkræ eller vegetarretter. Brug den også sammen med hvidskimmeloste.