KUSMI TEA

Danmark har ry for at være en kaffedrikkende nation, og i de seneste år har vi været vidne til, at kaffebarer skyder op som paddehatte i byer rundt omkring i landet. Sideløbende med denne udvikling har teen haft sin egen stille revolution, og i skrivende stund ser vi opblomstringen af de første egentlige te-saloner og tea rooms rundt omkring i bl.a. Aarhus og København. Og vi forstår godt hvorfor, for te er ikke bare te. Langt fra. Te har en mindst ligeså facetteret vej fra jord til bord, som kaffen. Faktisk taler man om decideret te-kunst, når nye kompositioner af f.eks. bergamot, citrusolier og eksotiske krydderrier blandes til perfektion i ny-klassikere som KUSMI TEA’s Bouquet of Flowers No 108.

Hos Langå Vin og Delikatesser fører vi te-blandinger fra netop KUSMI TEA, som er historien om den kun 14 årige Pavel Michailovitch Kousmichoff, der i midten af 1800-tallet rejser fra landet og ind til Skt. Petersborg, hvor han bliver bydreng for en te-handler. Pavel ender som en af sin tids største te-handlere, og som leverandør af special-te til selveste tsaren. Siden har KUSMI TEA haft 146 år til at forfine og udvikle kunsten at producere og blande te, og tilbyder således en lang række moderne og traditionelle te-blandinger lige fra variationer over Earl Grey til grøn te og Chai.

I dag drives virksomheden fra Paris, og te-huset anses som et af verdens førende. For os var valget om at bringe KUSMI TEA ind i vores sortiment indlysende. KUSMI TEA er med sine dristige, blide og raffinøse blandinger den bedste te på markedet.