Mousserende

Hos Langåvin fører vi et bredt sortiment af vin fra hele Frankrig. Herunder præsenterer vi et lille udpluk af vore producenter.

Louis Roederer Champagne, Cristal 2005

I dag er det Jean-Claude Rouzaud, som selv er uddannet oenolog, der har ansvaret for og ejerskabet af Champagne Louis Roederer. Et bekendtskab med Jean-Claude Rouzaud overbeviser hurtigt en om, at de høje kvalitetsnormer, som grundlæggerne og deres efterfølgere satte for deres Champagnefirma, fortsat holdes i hævd den dag i dag. Huset Louis Roederer dækker selv 80-85% af sit behov med druer fra egne marker, der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner i Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. 97% af Louis Roederers vinmarker er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru.

I 1876 krævede Zar Alexander II, at hans eget personlige Cuvée blev præsenteret i en krystalflaske, som ikke kunne forfalskes. Historien beretter, at Zaren krævede en sådan aftapning for at signalere, at han ikke drak eller serverede en hvilken som helst Champagne for sine gæster. Da Cristal udelukkende produceres i de fineste årgange, medfører det, at Cristal i perioder opnår de højeste auktionspriser i Champagne. I øvrigt oplevede Cristal i 1995 igen at komme på det russiske marked, hvor den tidligere var det førende mærke.

Cristal 2005 har årgangens strukturerede stil, men samtidig Cristals sædvanlige meget delikate aroma og finesse, i både duft og smag. Her finder man umiddelbare og liflige nuancer af citrusfrugter, pollen og abrikoser. Med lidt iltning i glasset kommer der toner frem som minder mere om modne, eksotiske frugter. I smagen finder man toner af ferskner, abrikoser og mango, godt strammet op af mere strukturerede og sprøde nuancer. I eftersmagen er den velouragtig, men også liflig og delikat.

Prøv den til kaviar, fisk, hummer eller bare for sig selv. Til de store øjeblikke – en oplevelse uden sidestykke!

 

Brut Réserve, Champagne Jean Vesselle

Som mange andre producenter i Champagne så Vesselle i Bouzy alle vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera, blive udslettet af første verdenskrigs kamphandlinger på stedet. Man genopbyggede derfor alle vinmarker i 1921 og begyndte i 1928 og 1929, som var nogle kæmpe produktionsårgange, at producere fremragende druer. Den økonomiske situation gjorde det imidlertid umuligt at sælge disse druer, og Jean Vesselles bedstefar begyndte derfor selv at lave Champagne. Jean Vesselles far fortsatte produktionen af Champagne men solgte ca. 30-60% af drueproduktionen. Da Jean overtog firmaet, besluttede han at lave Champagne af hele produktionen af druer. Efter Jean Vesselles død midt i 90′erne, er det datteren Delphine Vesselle, som i dag står ved roret. Firmaets nuværende 11 ha. er udelukkende beplantede med Pinot Noir (90%) og Chardonnay.

Brut Réserve er en kraftig champagne med meget åbne frugtrige aromaer i duften. I smagen fornemmer man Vesselles klassiske, delikate og subtile karakter, som på trods af vinens styrke efterlader et indtryk af frugtrighed, blødhed og finesse samt en meget charmerende honningagtig finish.

Det er en klassisk Champagne til f.eks. receptioner eller i løbet af et måltid til fiske- eller skaldyrsretter eller til en frugtdessert.

 

KRUG Champagne

Hver Krug Vintage er skabt for at være anderledes. Hver Krug vintage er årets historie som Krug ser den. Der er lige så mange historier, som der er Krug vintages.

For House of Krug, fokus på Chardonnay til 1998 vintage var et oplagt valg på grund af den udestående personlighed Chardonnay druer havde i dette år. Denne årgang er kendt som ”Hommage au Chardonnay” for det er kun den anden Krug årgang, efter 1981, hvor Chardonnay dominerer.

Krug 1998 har en forbløffende renhed, præcision, elegance og en meget lang finish.  Du kan blive ramt af Krug 1998 udtryksfulde aroma af brød, hasselnødder, tørre frugt, karamelliseret appelsinskal, derefter kakao, som det varmes op, og endelig peber og honningkager med blød cremet konsistens. Krug 1998 har en ekstremt høj aldrende potentiale.

Krug 1998 kan nydes med fint kød såsom havaborre eller pighvar ledsaget af citron saucer eller citrusfrugter, samt krydret eller eksotiske retter (Japansk, Kinesisk, Indisk, Thai) med krystalliseret ingefær og andre krydderier.