New Zealand

Hos Langåvin fører vi et bredt sortiment af vin fra hele New Zealand. Herunder præsenterer vi et lille udpluk af vore producenter.

Sauvignon Blanc, Wither Hills, Marlborough

Waurau Valley i Marlborough hvor Wither Hills ligger blev først beplantet med vin i 1973 og er i dag helt klart New Zealands mest anderkendte vindistrikt. Dalen er afgrænset mod nord af Richmond Range bjergkæden, mod syd af Wither Hills og mod øst af Cludy Bay bugten. Koncentrationen af vinmarker og vingård i distriktet er ganske imponerende. I dag styres firmaet af far og søn John og Brent Marris hjulpet af kældermesteren Ben Glover. ”Vores mål er at producere en Sauvignon der gengiver områdets typicitet med en ganske særlig sprødhed og frugtaroma og vise, at Wairau Valley er i stand til at producere verden bedste vin på denne drue”, siger kældermesteren Ben Glover.

Sauvignon Blanc har en blank, lysegrønne lime-farve. Duften er klassisk med toner af græs og hyldebærbusk. I smagen er vinen meget harmonisk med en god renhed, en flot, eksotisk karakter og en lang, liflig eftersmag. Det er samtidig en flot struktureret vin.

Den er bedst til fisk- eller skaldyrsretter, til pastaretter, fjerkræ eller kalv i hvide saucer eller til asiatisk inspirerede retter.

 

Pinot Noir, Wither Hills, Marlborough

”En meget karakterfuld Pinot Noir fra Marlborough, lavet på gennemprøvede teknikker fra Bourgogne. En elegant vin, forførende og delikat med karakter af modne bær, rund og umiddelbar i munden”, siger kældermesteren Ben Glover.

Wtiher Hills’ Pinot Noir har en blank rubinrød farve og i duften giver den umiddelbare toner af blommer og kirsebær. I munden kommer der mere krydrede og mørke toner af lakrids, mørke kirsebær. Sidst i munden byder vinen på toner, som med lidt alder vil udvikler sig mod nuancer af skovbund (efterårsblade, mos). Vinen kan uden problemer gemmes i 4-5 år men er allerede meget charmerende i sin ungdom.

Vinen kan matche mange forskellige retter. Prøv den til lam med provencalske krydderurter, til grøntsagsretter – gerne gratinerede – men også til røget laks eller til rødvinstilberedt fisk.