Portugal

Hos Langåvin fører vi et bredt sortiment af vin fra hele Portugal. Herunder præsenterer vi et lille udpluk af vore producenter.

 

Ramos Pinto Late Bottled Vintage 2008

Det var i 1880, at den 20-årige Adriano Ramos-Pinto grundlagde et beskedent portvinsfirma under sit eget navn. Hans initiativer på marketingsiden gjorde ham til en “pioner” blandt sine kolleger, som i mange tilfælde var nødt til at efterligne ham – ofte uden den store succes. De farverige plakater, han dengang brugte til at skabe opmærksomhed omkring hans portvin, er for længst blevet anerkendte som noget af det mest klassiske og geniale inden for plakatkunst.

I dag er det Champagnehuset Louis Roederer, der ejer hovedparten af aktierne i Adriano Ramos-Pinto og dermed fastholder den kvalitet, som blev etableret af brødrene Adriano og António Ramos-Pinto.

En Late Bottled Vintage (LBV) er en ”single vintage” port, som først må tappes i det 4. til 6. år efter høstårgangen i modsætning til en vintage port, som kun lgger to år på fad, før den tappes på flaske. Som følge af denne lange lagringsperiode, hvor den har været i kontakt med træ, har LBV portvine aromaer af moden frugt på et tidligere tidspunkt end Vintage Port.

I LBV 2008 fra Ramos Pinto finder man en intens, mørk, dyb farve, stadig med et blåligt skær i sin ungdom. I duften er den først en smule lukket, men udvikler hurtigt flotte og delikate aromaer af modne, røde frugter, chokolade og en smule træ. Smagen i 2008 er meget struktureret og en smule maskulin i sin ungdom, men den vil meget hurtigt udvikle mere bløde og harmoniske toner. Man kan fornemme en masse frugtkonventration og et stort udviklingspotentiale i eftersmagen.