Sydafrika

Hos Langåvin fører vi et bredt sortiment af vin fra hele Sydafrika. Herunder præsenterer vi et lille udpluk af vore producenter.

 

KANONKOP Pinotage

Kanonkop Estate ligger nær Simonsbjerg i Stellenbosch midt i det område, der betragtes som det bedste til rødvine i Sydafrika. Navnet ”Kanonkop” kommer af, at der i det 17. årh. fandtes en kanon på toppen af en skråning på ejendommen (”kopje” fra det hollandske bjergtop), som blev affyret når europæiske skibe sejlede forbi Table Bay, på vej til Cape Town. Landmændene i området var på denne måde klar over, at de skulle læsse oksevognene med deres produkter for at sælge dem til mandskabet på skibene, som efter flere måneder på havet, især var vilde efter grøntsager og frugt.

Det var oprindeligt parlementsmedlem J.W. Sauer, som købte ejendommen og hans søn Paul Sauer, som senere overtog og drev den i kompaniskab med en af Sydafrikas største rugby-skikkelser Jan ”Boland” Coetzee.

Kanonkop Estate er kendt for at lave en af de allerbedste Pinotage vine i Sydafrika. Vinstokkene er holdt i ”bush”-stil (små buske), og nogle af planterne er over 50 år gamle.

Slottet bruger ingen vanding på bush-vinstokkene.Det giver en usædvanligt koncentreret og kompleks vin, lidt voldsom først i duften, men med et meget lækkert bid til sidst og med virkelig flot harmoni.

Pinotage fra Kanonkop vil egne sig fint til krydrede retter f.eks. i asiatisk stil.