Valrhôna chokolade

God chokolade rimer på god vin. For ligesom med dyrkning af vin, hvor hvert land, hvert distrikt, hvert klima, hver drue og hver producent har sine specifikke kendetegn af betydning for produktionen, så dyrkes kakaobønner under samme varierende forhold og under lokale producenters metoder og viden, der som oftest er nedarvet gennem utallige generationer. Forhold som vejr, jordbund og lokale varianter af bønnesorter giver forskellige chokolader deres særegne smag og karakter, og derfor har du en lang række valgmuligheder, når du handler chokolade hos Langå Vin og Delikatesser, som fører verdens ledende chokoladeproducent inden for mørk chokolade, Valrhôna.

I 1984 var franske Valrhôna de første til at lancere en mørk chokolade med et kakaoindhold på 77 % – en dengang uhørt høj procent, som var en sand nyskabelse inden for mørk chokolade. I dag udbyder Valrhôna en række forskellige mørke og lyse chokolader (85 % til 40 %), og som dengang har chocolateriet både provokeret og overrasket gastronomien og den almindelige forbruger ved at lancere et helt nyt chokoladekoncept, nemlig den blonde chokolade, Dulcey, med et kakaoindhold på blot 32 %.

Foruden evnen til at udvikle nyskabende og virkelig velsmagende chokolade af høj kvalitet, køber Valrhôna sine kakaobønner direkte af kakaoproducenten og udenom verdensmarkedet, hvor de kakaobønner, der produceres under kummerlige arbejdsforhold, oftest ender. Med denne tilgang sikrer Valrhôna både en bæredygtig handel i markedet, samt en meget høj kvalitet og kontrol med produktet, som primært stammer fra plantager i det Caribiske Hav og i det Indiske Ocean.

Så nu har du virkelig muligheden for at nyde et stykke premium chokolade med god samvittighed.