Whisky

Hos Langåvin fører vi et bredt sortiment af whisky. Herunder præsenterer vi et lille udpluk af vore producenter.

 

Ardbeg Galileo 1999

Single Islay Malt Whisky 49%

Ardbeg Galileo er en særlig sammensætning af forskellige fadtyper med Ardbeg destilleret I 1999. Hovedparten af Ardbeg Galileo har lagret på first & refill bourbonfade og marsala vinflade fra Sicilien. Aftappet ved en styrke på 49% og er ikke chill-filtreret.

I duften er der en byge af intense røgfyldte frugt som slipper ud i atmosfæren. Tilsæt evt. lidt vand og indånd den ristede vanilje, sydende kanel og varm hasselnød.

En eksplosion af skrattende tørv antænder smags eksplosioner. Tangent citron og limesaft, krydret karamel, efterfulgt af glat kærnemælk, bananer og ribs. Røg skygger med cremet cappuccino og ristede skumfiduser. Eftersmag er lang og røget med tjæreagtig espresso.

 

Blackadder Raw Cask 57%

Clynelish 15yo 1997

Til serie Raw Cask Blackadder vælger at flaske whisky uden filtrering.

Blackadder Raw Cask har en smuk duft, præget af citrus og marcipan, toppet med mælkechokolade. Den har også en lidt tungere strenge i baggrunden med valnødder og hyben. Det har også en lidt sød, brødig nuance.

Smagen er livlig og næsten fyrig. Det har limesaft, smøragtig kage dej med vaniljesukker og en behagelig tone af lyse frugter. Lidt pebret nuance er her også, og en følelse af rosiner. Eftersmagen er temmelig lang med hints af tropiske frugter, citrus, lidt kaffe og ingefær. En lille pebret tone er også tilgængelig her.