Cristal Rosé 2014 er lavet på Pinot Noir (55%) og Chardonnay (45%) fra Roederers egne 1. Cru marker i Aÿ; Verzenay, Verzy og Cumières for Pinot Noir, og Le Mesnil, Oger og Avize for Chardonnay.
Cristal Rosé 2014 har en flot laksefarve med gyldne nuancer. Boblerne er små, lette og vedvarende. I duften byder 2014 på klassiske nuancer af røde bær som skovjordbær, vilde hindbær, fuglekirsebær, men også solbær og mere eksotiske, røgede og en smule krydrede toner.
6 på lager
Årgang 2014 i Champagne bød vejrmæssigt på en ægte vals i 3 takter: Et meget tørt forår, som sluttede med en ekstrem hedebølge. En kølig og meget regnfuld sommer samt en solrig, varm og tør september. Umiddelbart ikke opskriften til en stor årgang, men når resultatet alligevel blev en fremragende Cristal, skyldes det primært to faktorer. Dels den særlige porøse undergrund af kridt, i midten og i den nederste del af skråningerne, som kunne absorbere sommerens regnmængder og forhindre en alt for voldsom vækst på vinstokkene. Dels den dygtighed og erfaring, som Roederers team i vinmarkerne var nødt til at mobilisere, for at opnå den perfekte balance og kompleksitet i druerne.
Cristal Rosé 2014 er lavet på Pinot Noir (55%) og Chardonnay (45%) fra Roederers egne 1. Cru marker i Aÿ; Verzenay, Verzy og Cumières for Pinot Noir, og Le Mesnil, Oger og Avize for Chardonnay. For at opnå Cristal Rosés smukke farve og stil bruger man hos Louis Roederer en såkaldt skind-macerering, hvor skindet fra Pinot Noir druerne i flere timer holdes i kontakt med mosten inden presning. For 2014 er ca. 19% af vinen gæret på træfade og uden efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen er derefter champagniseret på flaske (2. gæringen) i 7 år og er tilsat 8 g. doseringslikør pr. liter. Efter degorgeringen er vinen gemt yderligere 8 måneder hos Roederer inden frigivelse.
Cristal Rosé 2014 har en flot laksefarve med gyldne nuancer. Boblerne er små, lette og vedvarende. I duften byder 2014 på klassiske nuancer af røde bær som skovjordbær, vilde hindbær, fuglekirsebær, men også solbær og mere eksotiske, røgede og en smule krydrede toner. I smagen er det først og fremmest bid, finesse, renhed og charme, som dominerer. De tre nøgleord bør være: Præcision, intensitet og mineralitet. Prøv den til kaviar, fisk, hummer, østers eller bare som en sublim aperitif!
For os er vin og delikatesser en hjertesag, som udspringer af vores kærlighed til det gode liv. Kort sagt tror vi på, at god vin og gode råvarer giver livskvalitet og spreder glæde – hvad enten vi vil forkæle os selv eller dem vi holder af.
© 2025 Langå Vin & Delikatesser – Designet af Aveo web&marketing