Navn: Porto Ruby
Land: Portugal
Indhold: 75 cl.
VOL: 19,5 %
Druesammensætning: Tinta Barroca, Touriga Franca / Francesa
Anbefales til: Aperitif, dessert, is og ost
Vinen har en god fylde og en meget harmonisk karakter med charmerende nuancer af kirsebær, hindbær og blommer. Det er en perfekt portvin til et lille glas i utide, men den kan også fint bruges til de fleste oste.
Navn: Porto Ruby
Land: Portugal
Indhold: 75 cl.
VOL: 19,5 %
Druesammensætning: Tinta Barroca, Touriga Franca / Francesa
Anbefales til: Aperitif, dessert, is og ost
Ramos Pinto blev grundlagt i 1880 af Adriano Ramos Pinto. Frem til 1990 fastholdt skiftende generationer i familien ejerskabet og ledelsen af Ramos Pinto, men 110 år efter grundlæggelsen vælger familien at sælge firmaet til franske Champagne Louis Roederer, hvilket på mange måder gav et nyt og mere fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift og udvikling. De nye ejere var dog fast besluttede på, at den daglige ledelse fortsat skulle varetages af familien bag Ramos Pinto, da deres enorme ekspertise og dygtighed var afgørende for den udvikling, som Roederer ønskede for firmaet. I dag er det således 4. generation i familien, repræsenteret ved Jorge Rosas, som siden 2016 har stået i spidsen for Ramos Pinto.
Blandt portvinsproducenterne har Ramos Pinto den særlige position at besidde den højeste andel af egne marker i forhold til produktionens størrelse. Firmaets fire “Quintas”, ligger i sub-regionerne Cima-Corgo (Quinta do Bom Retiro og Vinha da Urtiga) og Douro Superior (Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira), og de er helt klart et af Ramos Pintos store aktiver, bl.a. fordi disse ejerskaber også giver mulighed for at producere “Single Quinta Ports” med egne særpræg og karakterer. Ramos Pinto er med deres enestående portefølje af vine en af de absolut bedste producenter i Douro.
Ca. 90 km. fra floden Douros udmunding i Atlanterhavet starter Dourodistriktet, godt beskyttet mod havet af en ca. 1400 meter høj bjergkæde i nord-sydgående retning. Derfra og til den spanske grænse består undergrunden af flere forskellige typer jordbund, hovedsageligt skifer men også smuldrende granit, en blanding som giver de bedste muligheder for vindyrkning. I 1675 fik vinene fra Douro for første gang det navn, som stadig er gældende, nemlig Porto. Navnet kommer selvsagt af, at vinene blev afskibet fra byen Porto. Et fantastisk eventyr hvor både engelske, hollandske og tyske købmænd kom til at sætte deres præg og var med til at gøre vinene verdensberømte.
I dag bruges de fleste druer som dyrkes i Dourodalen stadig til portvin, men også til hvid- og rødvine (bordvine) i Douro DOC/DOP (Denominação de Origem Protegida). Mange af disse vine er i dag ganske fremragende og fortjener langt større opmærksomhed end de retteligt får – stadig lidt i skyggen af portvinene!
Porto Ruby er en helstøbt og meget “frugtrig” ung portvin, som kun er modnet i tre år i klassiske store fade af egetræ kaldt ”balseiros”. Vinen har derfor i sin ungdom stadig druernes umiddelbare aromaer og frugtkarakterer. Den har den klassiske, mørke, rubinrøde farve for en Ruby. Vinen har en god fylde og en meget harmonisk karakter med charmerende nuancer af kirsebær, hindbær og blommer.
Det er en perfekt portvin til et lille glas i utide, men den kan også fint bruges til de fleste oste. Den bør serveres i rumtemperatur dog ikke over ca. 20 grader. Dens frugtrige karakter og utroligt flotte renhed vil komme mere frem ved lidt lavere temperatur.
For os er vin og delikatesser en hjertesag, som udspringer af vores kærlighed til det gode liv. Kort sagt tror vi på, at god vin og gode råvarer giver livskvalitet og spreder glæde – hvad enten vi vil forkæle os selv eller dem vi holder af.
© 2025 Langå Vin & Delikatesser – Designet af Aveo web&marketing